Appelmoes

De appels beginnen rijp te worden aan de bomen. En laten we in deze gemeente verschillende gemeenschappelijke appelbomen of zelfs hele boomgaarden hebben…!

Afgelopen zondag liep ik er met mijn bezoek even langs, nadat we mijn (overvolle) tuin hadden bekeken. Maar ja… ik had dat idee pas bedacht terwijl we al onderweg waren dus het enige wat we konden vullen waren onze handen. Zes handen kunnen best wat meenemen, ware het niet dat de helft van de handen al bezet waren met courgettes en rijpe vruchtjes van mijn volkstuin. Goed, er zijn toch nog wat rijpe appels thuisgekomen en mem heeft ze voor me geschild en ontklokt. Het was een kleine moeite om er daarna nog appelmoes van te maken. Vorig jaar heb ik geen appelmoes gemaakt: zo duur is appelmoes in de winkel niet en het scheelt een boel werk. Helemaal als je van die kleine appeltjes hebt waarvan het klokhuis ongeveer de helft van de appel is. Maar ik heb het gemist, de zelfgemaakte appelmoes. Het is toch echt veel lekkerder om zelfgemaakte appelmoes te maken! Dus ik ben blij dat ik de eerste potjes staan heb. En als ik nog eens langs de boomgaard kom dan zoek ik de grootste appels zodat het werk binnen de perken blijft. appelmoes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.