Recyclen

zinniaIk geniet al tijden van hetzelfde bosje bloemen. Zinnia’s. Dit zijn snijbloemen en dat is ook precies de reden waarom ik ze gezaaid heb: om gratis een mooi, lang houdbaar, bos bloemen in huis te hebben. En lang houdbaar zijn ze zeker! Zo nu en dan moet ik eens een bloem eruit halen omdat die echt uitgebloeid is, maar een andere bloem kan binnenkort de tuin weer in. Huh? Jazeker! Want een aantal bloemen staan al zolang in de vaas dat ze gingen wortelschieten. Letterlijk. En tsja… wat moet ik nu met een bosje bloemen dat wortels gekregen heeft? Maar weer terug in de tuin denk ik zo.

Dankzij de wortels komen nu ook de hele kleine knopjes uit die aan de bloemstengel zaten toen ik deze afknipte. Doorgaans gaan zulke kleine knopjes dood voor ze de kans krijgen om te bloeien, extra leuk om nu te zien dat ze groeien tot ze ook gaan bloeien.

En de rest van de zinnia’s? Er groeit nog genoeg in de tuin. Daar maak ik de buurvrouw blij mee. Of een vriendin. Of iemand die langskomt na het lezen van mijn blog. 😉  wortels_rs

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.