Zonnehoed

zonnehoedVorig jaar heb ik wat zaad gekregen van de ‘wijnboer’. Hij heeft heel wat zonnehoed planten in zijn tuin staan en dat is een prachtig gezicht. Zelfs als de plant uitgebloeid is ziet het er nog mooi uit want de zaaddozen die de plant vormt blijven nog heel lang goed. De bol die ik vorig jaar eraf geknipt heb voor het zaad staat nog steeds ergens in een bloempotje te sier.

Ik heb het zaad aan meerdere mensen uitgedeeld maar voor zover ik weet is alleen bij mij een plantje opgekomen. En dan ook nog maar één plantje van de vele gezaaide zaadjes. Ach, in principe is één plant ook wel genoeg maar het risico dat er wat mee gebeurt en ik niks overhoud is natuurlijk wat groter. Maar dan vraag ik gewoon nogmaals wat zaad.

Gister heb ik de zonnehoed in de tuin gezet. Ik hoop dat deze zo beter de winter doorkomt dan in een potje op mijn balkon. De vele slakkenkorrels moeten de vijand op afstand houden zolang de plant nog moet aansterken. En dan hoop ik dat ik volgend jaar een bloeiende zonnehoed heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.