Komkommer experiment (III)

Ikomkommern juni schreef ik een aantal stukjes over mijn komkommer experiment. Inmiddels kan ik u verheugd mededelen dat het experiment glansrijk is geslaagd! Want er groeit een prachtige (kromme) komkommer aan de experimentele plant. Ik kan duidelijk zien dat het van een stekje van mijn werk is, mijn eigen komkommerplant gaf namelijk korte, dikke, stekelige komkommers en deze komkommer is lang en glad. Het kan nog wel even duren voor ik ‘m kan oogsten al weet ik niet precies hoe groot ik de komkommer kan laten worden aangezien de plant in een redelijk kleine pot staat.

De andere komkommerplant heb ik inmiddels gerooid. Er zat valse meeldauw op en toen ik de laatste oogstbare vrucht eraf had gehaald vond ik het zinloos om de plant nog langer te laten zitten. Het ziet er op mijn balkon nu wel wat kaal uit zonder die grote komkommerplant. Alsof de winter al een beetje begonnen is. In ieder geval weet ik wel dat ik volgend jaar weer komkommers ga kweken, maar dan in mijn tuin. Een tuin-buurvrouw had hele mooie komkommers van een kruipende plant (ipv klimmend zoals de mijne) en dat lijkt me wel wat. Hoewel ik natuurlijk ook eens de stap kan zetten naar zelf stellages bouwen in de tuin. Tenslotte word ik elk jaar meer ervaren in tuinklussen.

komkommer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.