Ontkiemd

winterpostelein“De kieming duurt ruim twee weken en geschiedt bij lage temperaturen.” Vorig jaar kwam het niet eens op, hoe laag de temperatuur ook werd dus ik wilde er dit jaar vroeg bij zijn, dan kan ik het eventueel nog eens zaaien. Ik was blij verrast toen ik vandaag ontdekte dat de winterpostelein al binnen één week ontkiemd was. Een groene waas kleurt nu het open kasje en belooft mij vitamientjes in de late herfst.

De veldsla die ik ernaast heb gezaaid laat nog even op zich wachten, wat overigens geheel volgens ‘plan’ is want ook deze ontkiemd in 2-3 weken tijd.

Dan is er nog de rucola die ik vorige week heb gezaaid en ook die is al opgekomen. De blauwe korreltjes op de foto’s zijn de slakkenkorrels. Want die houden wel van een vers, sappig, jong maaltje.

Het vorucolaelt wat onwennig, om te zaaien en te laten ontkiemen terwijl de zomer ten einde loopt en ik in mijn tuin vooral bezig ben met oogsten en winterklaar maken. Het maakt het werken in de tuin lekker afwisselend en dit jaar zal ik ook in de winter naar mijn tuin moeten. Niet voor de boerenkool die ik voor meerdere maaltjes kan oogsten, maar voor verse sla. Ik zie er al naar uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.