Voorbereiding

knoflookEen goede voorbereiding is het halve werk. En zo ligt er al een hele tijd een bol knoflook bij mij in de vensterbank. De bedoeling is dat het gaat uitlopen en ik deze knoflookteentjes in de tuin kan gaan planten.

Laatst heb ik er nog twee bij gelegd aangezien het wel erg lang duurde voor ik een groene puntjes aan de knoflook zag komen. Wie weet wil de biologische knoflook wel beter uitlopen, het zou me niks verbazen als er op de ‘supermarkt-knoflook’ een of ander goedje gespoten is om het uitlopen tegen te gaan. Tenslotte willen de (meeste) consumenten de knoflook zo lang mogelijk kunnen bewaren en het dan nog door hun eten kunnen gooien.

Inmiddels begint er wat groen te kleuren aan de eerste bol knoflook. Mooi zo, het begint inmiddels wel bijna tijd te worden om ze te planten. Voor de vorst moeten ze de tuin in en wanneer dat is is moeilijk te raden. Dus zodra het kan stop ik ze in de tuin.

Vorig jaar had ik, omdat ik eerst eens wilde proberen, slechts 2 teentjes in de grond gestopt. Veel te weinig natuurlijk, dat had ik in het voorjaar al wel door, maar toen was het al te laat om nieuwe te planten. Het is me goed bevallen, zelf geteelde knoflook. De geur van verse knoflook is werkelijk fantastisch en enkel om mijn omgeving heb ik me ingehouden om niet de hele bol door mijn eten te gooien. Dit jaar gaan er dus heel wat meer teentjes de grond in. Ik verheug me nu al op de oogst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.