Tomaatje

DSCN9185_rsEr hangt nog één tomaatje aan mijn binnenplant. Het is mij goed bevallen om een ‘dief’ te stekken en te laten opgroeien tot een tomatenplant. Op deze manier heb ik tot oktober nog verse tomaatjes. Lekker voor in de sla en makkelijk zo dichtbij. Volgend jaar zorg ik voor minstens twee planten want zulke lekkere cherrytomaatjes zijn in een mum van tijd op.

Aan de tomatenplant die op het balkon staat zitten ook nog twee tomaatjes. Die zijn nog helemaal groen, ik denk niet dat ze buiten nog rood gaan worden maar zolang het niet vries laat ik ze nog maar aan de plant zitten. De plant zit nog goed in z’n vel, het heeft nog een heel aantal nieuwe bladen aangemaakt. Bijzonder, de tomatenplanten op mijn tuin zijn na de oogst ineengekrompen en verdord.

Zo zie je maar weer dat een plant reageert op zijn omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.