Nieuw leven

DSCN9180_rs Nieuw leven: niet iets waar je wat over verwacht te lezen op 22 oktober. Het is meer iets voor maart of zo. Maar toch ontdek ik nieuw leven op mijn balkon, middenin de herfst. DSCN9179_rs

De Dille heeft zich uitgezaaid en her en der groeien er nu in mijn kruidenmand kleine dilleplantjes.

Halverwege de zomer bekeek ik eens nieuwsgierig een uitgebloeid vlijtig liesje en bij lichte aanraking sprong dat alle kanten op. Een paar maanden later kan ik nog een keer genieten van een vlijtig liesje op mijn balkon.

En dan de cyclaam. Vorig jaar bestelde ik een plantje voor de winter, in de hoop dat ik ’s winters nog wat bloeiends op mijn balkon zou hebben. Dat viel tegen. Het plantje was erg klein en van bloeieDSCN9182_rsn was nog lang geen sprake. Dit jaar heb ik een aantal plantjes gekocht en deze staan volop in bloei. Ik vroeg me laatst nog af waar ik die kleine cyclaam eigenlijk had gelaten. Het potje waar het in had gezeten was namelijk allang leeg. Was het doodgegaan?

Vorige week zag ik kleine cyclamen opkomen in de ‘komkommerplant-pot’. Ah… daar was de aarde uit het potje dus in beland. De cyclaam heeft zich vermenigvuldigd. Het is nog steeds klein maar blijkbaar erg veerkrachtig. En dat is wat waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.