Basilicum

DSCN9188_rsWel eens een basilicumplant gekocht die na twee maanden alweer dood was? Ik wel, en daar doe ik het natuurlijk niet voor. Gelukkig heb ik ook wel eens een basilicumplant gekocht die al jaren meegaat. Het gaat hier om een andere soort, eentje met groen-paarse blaadjes en paarse bloemetjes (als ik de plant zover laat komen)

Ik heb de plant eens bij een tuincentrum gekocht en afgelopen winter heb ik de plant binnen gezet zodat het niet door de vorst overvallen zou worden. Inmiddels is de plant de moeder van alweer een hele serie stekjes. Een gezond ogend takje afknippen en een tijd in een vaasje water laten staan, moeilijker is het niet om deze plant te stekken. Als er worteltjes aan het takje komen kan het in een potje met aarde. Nog een tijdje regelmatig kleine beetjes water geven en er is een nieuwe plant om van te oogsten.

Ik vraag me af of het toeval is of dat de gangbare basilicum niet te stekken/over te houden is. Op mijn werk werden laatst alle basilicumplanten uit de kas gerooid en ook het kleine plantje dat ik van deze soort heb ziet er erg zielig uit. Ik geloof dat ik bij de aanschaf van de donkere basilicumplant een geweldig aankoop gedaan! En dat terwijl het een impulsaankoop was, ik was verrukt over de mooie paarse bloemetjes die er al aan zaten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.