Pompoenpitten

pompoenpittenEr ligt een hele serie pompoenpitten te drogen in de vensterbank. Vorig jaar droogde ik ze in de oven op de laagste stand, maar toen wilde ik ze gaan opeten en had ik niets meer over om te zaaien. Dit jaar bewaar ik ze enkel om te zaaien. Het openmaken van de pitten is zoveel werk dat ik daar niet meer aan ga beginnen.

Ik hield de pitten van de groene en oranje pompoen keurig gescheiden, ik wilde niet weer voor verrassingen komen te staan bij het zien van groene pompoenen. (zie Pompoen)

Ik heb inmiddels ontdekt dat de pitten van de groene en oranje pompoen flink van elkaar verschillen in kleur. De pitten van de oranje pompoen zijn namelijk duidelijk wit, die van de groene zijn lichtbruin/oranje.

Mocht er nog iemand graag volgend jaar ook zijn/haar eigen pompoenen kweken, voel je dan vrij om wat pitten te vragen. Laat even een berichtje achter (onderaan de pagina) en ik neem contact met je op. Ik heb er namelijk genoeg. ’t Is zo jammer om de pitten weg te gooien als je ze kunt gebruiken om nieuw leven op te zien groeien. En anders kan ik ze nog opeten of door de vogels laten opeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.