Vogels

DSCN1309_rsEnige tijd geleden heb ik met een vriendin thuis vogelvoer in de vorm van taartjes gemaakt. Het concept is heel simpel: smelt frituurvet in een steelpannetje, meng dit met vogelzaad en giet het in een vormpje. Vervolgens kun je de taartjes nog versieren met zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad of pinda’s. Met (ongezouten) pindakaas in een spuitzak kun je er zelfs nog toefjes op spuiten.

Na dit ‘bakken’ had ik erg zin om het vogelvoer te sier te zetten op mijn balkon. Het was echter nog lang geen tijd om de vogels te voeren en gezien mijn dagelijkse bezoeker genaamd ‘Muis’ leek het me ook niet zo verstandig om het zomaar neer te zetten.

Vorige week kreeg ik echter een hele leuke verrassing: een vogelvoerhouder die je aan het raam kunt plakken. Hetzelfde idee als de voersilo die ik al heb, maar deze is uitermate geschikt voor de vogelvoer cupcakes. En mocht het nog even duren voor de vogels trek hebben dan is het veilig voor de muis en heb ik een leuke versierd taartje aan mijn raam.

InmidDSCN1310_rsdels heeft de muis alweer ontdekt dat ik bezig ben geweest met het vullen van de silo. Tsja… zoiets gaat nu eenmaal niet zonder knoeien. Gezellig dat ‘ie precies tijdens het koffiedrinken even langskwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.