Waslijn

DDSCN1480e palen stonden er inmiddels, tijd voor de volgende stap. Hoewel er voor gister een lage gevoelstemperatuur werd voorspeld weerhield mij dat er niet van om even lekker in mijn tuin aan de slag te gaan. Liever kort dan niet. Uiteindelijk bleef ik er de hele middag, al werkende had ik het niet koud en de zon was heerlijk! Het verbaasde me dat er verder weinig mensen op de tuin waren, hoewel er voor de meesten waarschijnlijk nu niet zoveel te doen is. Met mijDSCN1482n nieuwe stuk tuin kan ik al aan de slag vóór de plantjes de tuin in kunnen. Gelukkig maar, ik heb er gister ontzettend van genoten! Eén van de dingen die ik heb gedaan is het vastmaken van een waslijn langs de palen zodat ik de takken van braam en framboos gemakkelijk kan leiden. Dat heb ik aan het begin van mijn moestuin-carrière bij iemand gezien en het is veel handiger dan met touw. De waslijn kon een keer heen en weer met nog net genoeg voor een derde verbinding tussen de laatste palen. Dat viel me alles mee. Nu eerst maar even afwachten of dit genoeg is.

DSCN1481Vervolgens heb ik alle pvc-buizen met de takken en touwen ontward en de takken zoveel mogelijk aan de waslijn geklikt met de daarvoor gehaalde clipjes. De braam moest nodig wat ingetoomd worden, sommige takken konden al bijna helemaal rond. Het was ook niet voor niets dat ik het graag wat overzichtelijker wilde maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.