Tuinweer

Heerlijk zonnige, warm weer was het de afgelopen dagen. Ik heb ervan genoten maar helaas had ik geen tijd om in mijn (eigen) tuin bezig te gaan. Gister kon ik een bliksembezoek aan mijn tuin afleggen en zag ik dat de spinazie al opkomt en de rode bessenstruik voor het 3e jaar achtereen door luizen veroverd wordt.

Vandaag had ik gelukkig wél tijd om naar mijn tuin te gaan. Enigszins bedrukt keek ik vanmorgen naar buiten, geen zon, veel bewolking en dreigende regen. Hmm… Een blik op buienradar gaf me weer wat moed. Wel veel kans op regen, maar dan wel kans op slechts 0 mm. Dat scheelt!

De appelboom kwam weer in de fietstas en toen op naar de tuin. Ik ben lekker bezig geweest en de enkele korte miezerbuitjes vielen nog wel mee. Gelukkig maar, de boom kon namelijk niet langer wachten. Bovendien is er nog veel onkruid dat verwijderd moet worden, wilde ik de luis op de bessenstruik onder handen nemen, bij de ‘buren’ (afvalverwerking) vragen of er nog compost te halen was en gewoon even lekker wat rommelen in mijn tuin.

Buienradar had dan gelijk wat betreft de twee voorspelde uurtjes, erna werd het weer echter snel minder. Foto’s maken werd ‘m niet meer, het zou alleen maar regendruppels op de lens hebben opgeleverd. Vlug naar huis. Toen ik eenmaal op de fiets zat was de miezerregen overgegaan in regen. Een tweede vest zorgde ervoor dat mijn t-shirt nog droog was, verder was ik blij thuis droge (en schone!) kleren aan te kunnen trekken. En een bakje koffie op een lekker zittende stoel smaakt dan verrukkelijk.

Al met al, perfect weer nadat je een boom hebt geplant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.