Potjesboel

Weer een zonnige dag vandaag. Na een heerlijke fietstocht waarbij ik al van het weer kon genieten ben ik lekker op mijn balkon gaan ‘rommelen’. Gaatjes maken in de tweede emmer (oei, dat was wel even pijnlijk, zo’n mooie emmer die nog níet lek is… Al zou ik niet weten waarvoor ik het anders zou moeten gebruiken) en vervolgens de emmer vullen met van alles en nog wat. Ik neem aan dat de plantjes wel om de plank, die er deels op ligt, heen gaan groeien.

Het hele balkon werd overhoop gehaald, de gevulde emmers moesten onderaan de plankenboel. De blauwe, plastic emmers voor de laag erboven en de lelijke witte emmertjes zijn overbodig. Weer geen foto gemaakt, die hebben jullie nog tegoed, het is nu te donker.

Erna rommelde ik graag nog wat verder. Een hele serie plantjes stond in pot op het balkon af te harden. Een deel was hard toe aan wat meer ruimte. De (nog lege) potjes vlogen me zo nu en dan om de oren, zo hard waaide het. Maar de rode kool en spitskool hebben nu tenminste weer de ruimte om verder te groeien, evenals de cherrytomatenplanten.

Inmiddels begint ruimte een probleem te worden. Twee appelkistjes zijn gevuld met potjes en deze zet ik inmiddels dagelijks buiten. De handigheid om alle af te harden plantjes in één kistje te zetten leerde ik eens van iemand, zo kun je tijdens het afharden de plantjes snel buiten zetten. Met mijn hoeveelheid potjes scheelt dat véél tijd. En dan heb ik nog niet eens alle koolplantjes verpot. Laat staan de sla en de pompoen en courgette die alwéér uit hun pot groeien. Het wordt hoog tijd dat de plantjes zijn afgehard zodat ze naar de tuin kunnen. Eventueel kan ik er daar nog een fijnmazig gaas overheen leggen om het wat te beschermen tegen de kou. Want de vensterbank is inmiddels nodig voor de serie bloemen en late groenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.