Bloem

P_20150415_155036 P_20150415_155016Op mijn balkon is het niet alleen heel groen (mede door alle groenteplantjes die buiten staan af te harden) maar inmiddels zijn er ook steeds meer bloemen te vinden.

De cyclaam, een echte winterbloeier, is bijna uitgebloeid. Hij wordt echter royaal vervangen door de vele narcisjes die anderhalf jaar geleden eens in een pot beland zijn en inmiddels staan de eerste tulpen ook prachtig in bloei. Ik ben blij dat ik deze tijdig heb bespoten met water en zeep, anders waren ze waarschijnlijk al vergaan voor ze tot bloei konden komen. Het resultaat was zeker niet zo kleurig geweest.

De bontDSCN9282e maagdenpalm is na zoveel jaren in dezelfde potgrond wat ielig gebleven maar desondanks toch dapper begonnen met bloeien.

Verder schiet er van alles de grond uit. Alium, botanische tulpen, phlox, bieslook, irissen, gebroken hartje, onkruid en de eerste rucola die ik vorige week nog gezaaid heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.