Explosieve groei

DSCN1544Het gaat razendsnel. De zorgvuldig vroeg gezaaide plantjes groeien zo langzamerhand de kamer uit. Of de kamer door beter gezegd. Het past nog nét in twee kratjes, bij de volgende lading die ik moet afharden zal er nog een kratje aan te pas moeten komen. Maar ik hoop dat tegen die tijd de eerste planten in de tuin staan.

Met al die plantjes zo dicht op elkaar is het helemaal onmogelijk om ze luisvrij te krijgen. Voor het geval het dat nog niet was. Vooral de pompoen- en courgetteplanten zitten er helemaal onder. Veel blad is natuurlijk wel aantrekkelijk voor deze beestjes. Inmiddels zijn de eerste twee mieren ook al gesignaleerd.

Ik zit er over te denken om de planten binnenkort op de kop in het water te houden. Er staat me iets van bij dat dit effectief is tegen luis (allen verzuipen) maar voor ik aan die badderklus begin zal ik dit nog eens opzoeken. Het zal een gezellig waterballet worden. En morgen wordt het heel warm weer, een prima combinatie toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.