En dan nu het weer…

‘Het gaat vandaag regenen.’

‘O, wat fijn!’

‘Huh? Nee, helemaal niet fijn! Ik moet nog boodschappen doen en ik wil niet natregenen. ‘

‘Nou, ik ben er wel blij mee, mijn tuin heeft hard water nodig.’

Zo’n gesprekje komt de laatste dagen wel vaker voor. De regen die er valt is niet altijd zoveel dat mijn tuin weer genoeg water heeft gekregen. ‘Dat het gaat regenen’ zegt mij dan ook nog niet zoveel, ik wil weten hoeveel millimeter. Gelukkig heb ik (op het balkon) een regenmeter en de laatste dagen kijk ik na een regenbui vaak even hoeveel er is gevallen. Vanmorgen zat er 4 mm in, van de afgelopen nacht. Gelukkig, daar kan ik wel wat mee.

Die drie regendruppels die er gister ’tijdens het boodschappen doen’ zijn gevallen… nee, die tellen voor mij niet mee. Al wil ik best geloven dat er mensen om thuis blijven als ze de spetters zien, of de auto pakken.

Misschien is een moestuin dan een aanrader? Dan heeft elke regenbui ook zijn voordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.