Paddenstoelenspurt

DSCN9292Zo’n anderhalve week geleden heb ik de boomstam voor de shitakekweek weer 24 uur in het water gezet. Of beter gezegd, 2x 24 uur voor de helft in het water want ik heb geen grote bak waar de boomstam helemaal in ondergedompeld kan worden. Het is altijd handig om op een later tijdstip de handleiding nógmaals te lezen. Zo was ik allang weer vergeten dat de stam na een oogst weer in het water moet en viel het me best tegen dat ik na 2 paddenstoelen wéér lang moest wachten.DSCN9293

Zoals ik al vermoedde heeft de stam na de eerste onderdompeling te droog gestaan. Twee paddenstoelen na 2-3 maanden… ik vond het maar weinig. Nu haalt de stam zijn achterstand in, op het moment zie ik minstens 9 paddenstoeltjes uit de stam piepen en dat al na anderhalve week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.