Schoonheid in bloei

DSCN1639 DSCN1643De oplettende kijker met scherpe ogen heeft het gister al gezien, er staat een iris in bloei. Na bijna een jaar voor deze planten gezorgd te hebben weet ik dan eindelijk welke kleur ze hebben. Ik had al lichtpaarse én donkerpaarse irissen in bloei gezien en eerlijk gezegd hoopte ik dat ik ook donkerpaarse zou hebben, die vond ik wel het mooist. Het kan nog mooier, namelijk twee kleuren, heel lichtpaars én donkerpaars in één bloem. Ik ben wel erg blij met deze kleur in ieder geval. En de eerste bloem is net open maar ik heb op het stuk tegen de muur ook nog een hele serie staan die al flink in de knop zitten dus voorlopig kan ik nog even van deze schoonheid genieten.

Het is nog wel even de moeite waard om op internet te kijken of deze bloem nog even mooi blijft in een vaas, dat zou namelijk wel erg leuk zijn. Anders laat ik ze liever in de tuin staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.