Droog

Als je luistert naar de gesprekken over het weer dan lijkt het alsof het nooit mooi weer is in Nederland. Het is te koud en het regent ook teveel. Nou, als jij ook zo iemand bent die vindt dat het teveel regent dan zet ik je hierbij met beide benen op de grond. Het is voor een ieder met een tuin het hele jaar al veel te droog. Ik weet dat ik na het zaaien van de prei en witlof (ik denk begin april) al naar de tuin moest omdat de zaden zonder wat extra water zich niet tot een plantje zouden kunnen ontwikkelen. Blijkbaar heb ik te weinig aan ze gedacht want alsnog is het merendeel niet opgekomen.

Nu is het juni. Ja, tussendoor heeft het wel geregend. En als je middenin zo’n bui zit word je ook echt nat. Maar als ik na zo’n heerlijke bui, waar ik al weken naar verlang voor mijn plantjes, in de regenmeter kijk, dan is het maar bar weinig. En paar millimeter na een lange tijd van droogte stelt niks voor. De blaadjes van mijn plantjes zijn even een beetje gewassen. Onder deze blaadjes is de aarde nog droog…

Het is toch wat. Met zulk mooi weer nóg klagen! Nou goed, ik mag niet klagen. Want ondanks droogte heb ik genoeg te eten, al dan niet uit eigen tuin. En nu het al een week zo lekker warm is, worden mijn aardbeien massaal rood. Als ik die dan toch ga oogsten geef ik de tuin ook maar even water en bespaar ik me met het oppompen en sjouwen weer n abonnement op de sportschool.

Lekker weer hè?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.