Zoet, zoeter, zoetst

DSCN1711Er is steeds meer zoetigheid in mijn tuin te eten. De doperwten, die rauw al zoet smaken, heb ik donderdag voor het eerst gegeten. Daarnaast kon ik al een paar komkommertjes oogsten. Een aantal komkommerplanten had ik verplaatst om ze wat meer ruimte te geven maar de planten waren wat slap gaan hangen. Om te voorkomen dat ik een week later verdroogde komkommers (of dode planten) aan zou treffen in de warme kas, heb ik de komkommers eraf gehaald. Het zijn snack-komkommers, veel groter worden ze volgens mij ook niet al wil ik dat natuurlijk wel even uitproberen. Soms kunnen kleine komkommers wat bitter smaken maar deze zijn lekker zoet.

Daarbij ben iDSCN1709k nog druk met het aardbeien plukken en kan ik vervolgens door naar de frambozenstruiken. Ook deze hebben inmiddels al vele vruchten. De rode zijn groot en dik en zoet, de gele zijn klein, talrijk en nóg zoeter. Een heerlijke variatie op de aardbeien. ’s Ochtends ontbijt met gele frambozen door de havermout, de rode stop ik tussendoor al in mijn mond en vervolgens tijdens het schoonmaken van de aardbeien eet ik mijn tweede portie fruit aan aardbeien. Wat dat betreft zijn het heerlijke, gezonde dagen. Veel buiten en meer dan genoeg vitamines.

DSCN1710

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.