Aardbeien-oogst

Iedereen is natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar het gewicht van de aardbeien-oogst. Met als hoofdprijs een bakje heerlijke, sappige, dikke aardbeien kon iedereen een gokje wagen. Woensdag zat ik me af te vragen of ik wat teveel aardbeiplanten had uitgedeeld dat de animo zo laag was of misschien verwachtte niemand echt dat ik een bakje aardbeien zou weggeven. Dat laatste begrijp ik, ze zijn zooooo lekker! En die dikke, rode, sappige eet ik ter plekke op dus die zouden nooit het bakje bereiken. Echter heb ook ik wel eens genoeg gegeten en met de hoeveelheid aardbeien van dit jaar kan ik er, naast de vele potten jam die ik ga maken, nog meer dan genoeg aardbeien uitdelen.

Gister kwam ik echter tot de verrassende ontdekking dat er wel degelijk mensen hadden geprobeerd het gewicht te raden, echter ging er iets verkeerd met het contactformulier en kwamen de reacties bij mijn spam terecht. Ai… ik had het nog wel getest en meende dat het inmiddels goed ging. (Toch fijn als mensen dan gaan vragen of ze gewonnen hebben en de aap uit de mouw komt.)

Gelukkig, nog net voordat ik het bericht over de aardbeien-prijsvraag zou publiceren kon ik de reacties lezen. En zo blijken er weer meer mensen mee te lezen dan ik dacht. Hartelijk welkom ook aan de Belgische lezers!

Voor allen die inmiddels heel benieuwd zijn naar het gewicht: de hoeveelheid aardbeienDSCN9461 op de foto, plus nog een bakje dat op dat moment al in de vriezer zat, bedraagt 3,6 kilo!

En dan zijn de dikste aardbeien niet meegeteld want die werden al tijdens het plukken opgegeten. Tenslotte zijn ze onweerstaanbaar lekker.

Vorige week zaterdag kon ik weer 2,5 kilo mee naar huis nemen en donderdag kwam ik op zo’n 2 kilo. Met nog een paar keer van ervoor zit ik inmiddels voor dit jaar op zo’n 11 kilo.

Genoeg om te snoepen, voor het fruithapje, voor in het toetje, voor de jam, voor de buren en… voor een prijsvraag! Met 4,0 kilo zat Afke B. er het dichtste bij. Ik zal lekkere dikke aardbeien zoeken voor het vullen van een mooie bakje. Gefeliciteerd!

Eén antwoord op “Aardbeien-oogst”

  1. Marijke,

    Hoeveel aardbeienplanten heb jij wel niet?
    Als ik naar mijn eigen oogst kijk, moeten dat er of heel veel zijn of ze moeten een enorm grote opbrengst per plant geven.

    Mocht je volgend nog stekjes over hebben dan houd ik me aanbevolen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.