Doperwten

DSCN1719 Voor het allereerst van mijn leven kon ik mijn eigen doperwten oogsten! Het was me zaterdag opgevallen dat de planten bloemetjes hadden. Toen ik er vandaag langsliep viel mijn oog op een klein peultje dat op de tegels lag. Ik keek naar de tuin van de buurman (die aan de andere kant van het hek precies ook doperwten heeft staan) maar het was wat te ver om ’toevallig een peul te laten vallen’. Bij beter kijken zag ik dat er aan mijn planten al hele peulen zaten. Hoera!

De eerste peul heb ik meteen opengemaakt en de erwten rauw geproefd. MDSCN1712jammie! Ze zijn opvallend zoet, net snoepjes! (al vond ik dat na het eten van de aardbeien wel weer meevallen 😉 ) Ik kon nog vijf hele peulen meenemen naar huis om ze vanavond meteen op te eten. Gebakken spekjes, uitje, aardappeltjes en de doperwtjes. Ik moest ze wat bij elkaar houden om ze nog weer terug te kunnen vinden tussen de rest, maar het begin is er! 🙂 DSCN1720

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.