Eerste tomaatje

Vandaag kon ik mijn allereerste tomaat van het jaar van eigen planten weer eten! Meteen wist ik weer waarom ik aan het eind van mijn eigen tomatenseizoen geen tomaten meer uit de winkel haal. Dit voorjaar heb ik dat wel gedaan en ik heb echt genoten van de lekkere tomaten. Maar nu ik eenmaal de smaak van eigen, zongerijpte tomaten weer heb geproefd is dat een aflopende zaak.

Dit tomaatje was een cherrytomaat van de plant op mijn balkon. Ik ben echter net naar mijn tuin geweest en zag dat daar ook al een grote tomaat behoorlijk rood is. Ik hoef niet lang meer te wachten… 🙂

De komkommerplanten doen het trouwens ook ontzettend goed, ik heb er al verschillende snack-komkommers van gehad en zonet zag ik, vergeleken met de snack-komkommers, een reuzenkomkommer liggen. Ik heb twee planten van een andere soort en ik weet niet wat het formaat zal worden van die komkommers. Het lijkt erop dat de ene plant ‘gewone’ komkommers geeft en dat de eerste vrucht bijna geoogst kan worden. Leuk! Ik ben erg blij met de tunnelkas, ik zie duidelijk dat het de planten goed doet. En het was helemaal niet moeilijk om het te maken. Weer wat geleerd voor volgend jaar. Al zou de kas dan wel wat groter mogen, het gaat zo goed dat de planten er nog maar amper in passen en dan is het nog maar amper zomer…

Daarnaast heb ik net ook twee prachtige, dikke rode bieten geoogst. Ook de eerste van dit jaar. Ik heb er zin in om deze op te eten. Vorig jaar viel mijn bietenoogst nogal tegen en dat terwijl ik rode bieten ontzettend lekker vind. Gelukkig ziet het er dit jaar heel goed uit.

En dan de frambozen. Ik moet gewoon rekening met ze houden, zoveel vruchten komen er vanaf dit jaar. Ik had geen bakje meegenomen dus ik heb ter plekke maar de rijpste opgesnoept. Het lijkt wel het vervolg op het aardbeien-seizoen… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.