praatje

Soms heb je van die dagen dat je heus van alles hebt gedaan maar dat je er weinig over kunt vertellen. Sommige mensen hebben dat heel vaak, andere mensen vertellen toch van alles, ook al is er geen nieuws. Ik behoor (vandaag?) tot de laatste categorie. Ik ben zowel gister als vandaag even in mijn tuin geweest. Gister om water te geven, vandaag om de frambozen, aardbeien en doperwten te oogsten.

Ja, daar is natuurlijk wel wat over te vertellen. De frambozenoogst is inmiddels groter dan de aardbeienoogst. Sterker nog, het is al zoeken naar de aardbeien. De meeste planten die ik heb dragen maar één keer, slechts enkele gaan de rest van de zomer nog door. Ach, zo erg is het eigenlijk niet, anders blijf je steeds maar tussen de aardbei-planten zoeken of er nog vruchten zijn.

De frambozen geven nu volop oogst. Ik ben blij dat de dikste frambozen de rode zijn. Tussen al dat groen is het soms moeilijk frambozen zoeken, maar rood steekt fel af. Van de gele zal ik vast regelmatig wat missen maar die zijn ook een stuk kleiner en er zijn er een heleboel dus dat is niet zo erg.

Ik had jullie graag even een foto willen laten zien van de tomatenplanten en de bonenplantjes. Ze zijn ontzettend gegroeid en aan de tomaten komt steeds meer kleur. Helaas lukt het momenteel niet om een foto toe te voegen. Hopelijk is dat probleem morgen weer voorbij, dan laat ik jullie graag het verschil zien tussen nu en een paar weken geleden.

Vandaag at ik mijn eerste rode bieten van het jaar. Het was zo lekker dat ik alles heb opgegeten, al zou ik er denk ik wel twee of drie keer van hebben kunnen eten. Hoe langer ik mijn volkstuin heb, hoe meer groente ik ga eten. Morgen eet ik weer doperwtjes. Dit keer is het wat meer dan de vorige keer en heb ik alleen de écht dikke peulen meegenomen. Nog even spekjes halen in de supermarkt, zo zelfvoorzienend ben ik helaas nog niet.

P.S. Bedankt voor de aandacht, het was heerlijk om gewoon wat te kunnen ‘blaten’ 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.