Paprikaplant

DSCN1729Het is dit jaar voor de eerste keer dat ik een paprikaplant heb. Drie zelfs. De planten staan binnen omdat ze niet van kou houden noch van hitte. En hoewel het vorige week behoorlijk warm was in huis, was het nog een stuk koeler dan op mijn balkon.

Uiteraard (zoals al mijn planten dit jaar… hopeloos) hebben ze last van luis. Zo nu en dan spuit ik met water en groene zeep om het wat in toom te houden en het lijkt tot nu toe goed te gaan. Aangezien er steeds wel weer ergens een plant is waar levende luis op zit, is het erg lastig om de planten echt luisvrij te maken. Goed in de gaten houden dus.

De eerste bloemetjes zaten al aan de plant. Ik had echter gelezen dat je een betere oogst krijgt als je de eerste bloemetjes eraf haalt. Hoewel ik ontzettend nieuwsgierig was naar het vervolg, heb ik de eerste bloemetjes braaf verwijderd. Vervolgens moest ik natuurlijk weer wachten op nieuwe bloemetjes.

Maar inmiddels zijn er weer wat knopjes in zicht. Nog maar éven geduld!

3 antwoorden naar “Paprikaplant”

 1. Marijke,

  Paprikaplanten kunnen ook in de volle grond.
  Vorig jaar had ik vier planten gekocht en die hebben allemaal vrucht gegeven.
  Dit jaar heb ik zelf gezaaid, omdat ik nu een kas en veel meer grond heb.
  Zowel de paprika’s in de kas als die in de volle grond groeien goed, in de kas heb ik zelfs al vrucht.
  Misschien een tip voor volgend jaar?

 2. Om eerlijk te zijn weet ik dat niet precies.
  In het begin hield ik keurig bij wat ik wanneer deed in en voor de tuin, heb dat maar kort volgehouden.
  De planten stonden eerst in de kas, maar omdat het er veel te veel waren, heb ik ze in de volle grond gezet.
  Waarschijnlijk ergens begin juni.

  Paprika- en tomatenplanten die binnen staan moet je wel elke dag even schudden, omdat er de kans zelfbestuiving binnen veel kleiner is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.