Reuzenplanten met mini-tomaten

DSCN9621 DSCN1770De tomatenplanten voor de cherry-tomaten doen het uitstekend. Ze groeien hard en inmiddels is de limiet voor de stoklengte toch wel enigszins bereikt. Ik wilde jullie graag vertellen welk soort ik heb, maar ik heb mogelijk zaadjes weggegeven, met zakje en al. In ieder geval, ik heb het zakje niet meer.

Maar… lang leve mijn tuinboekje! Daarin wordt alles, tot de meest overbodige details, bewaard, beschreven of ingeplakt. En zo ook de soort tomaten die ik had besteld.

Het gaat om Sungold F1, besteld bij Garant Zaden. De omschrijving hiervan:

‘De allerlekkerste goudgeel-oranje kerstomaat waarvan de vruchten ongeveer 13 gram worden. Resistent tegen Fusarium. Dit is een doorgroeiende tomaat.’

Het was geloof ik een nieuwe soort en ja, dat wilde ik wel uitproberen. Dat het een doorgroeiende plant is, is te merken. Eentje in de tuin heeft toevallig net niet de langste stok en gaat inmiddels de top voorbij. De planten op het balkon kunnen straks niet meer groter, willen ze nog ondersteuning hebben. De ene heeft al een extra stok in de plantenbak erboven, de andere zit met een touwtje aan de muur en bereikt bijna het insectenhotel. Ach, het kan natuurlijk altijd groter. Ik had het alleen niet verwacht, meestal is het wel eind september voor ze zo groot zijn 😉

En de tomaatjes smaken heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.