Achteraf genomineerd

De open tuinen-dag is al enige tijd geleden maar er is nog wat nieuws over te melden. Er was namelijk voor de open dag een jury langs alle volkstuinen geweest om te kijken wie er de feestelijkste tuin had. Ze hadden 10 tuinen genomineerd en deze waren van tevoren bekend gemaakt. Op de open dag zou de winnaar bekend gemaakt worden. Aangezien ik mijn tuin op het kleinste volkstuinencomplex van de twee heb, waren er maar twee tuinen bij ons genomineerd en die ging ik natuurlijk even bekijken. Eén ervan verbaasde mij nogal. De genomineerde tuin besloeg namelijk meerdere vakken (de tuinen zijn opgedeeld in vakken en deze hebben nummers, deze tuin had meerdere nummers omdat het zo groot is) en juist het genomineerde deel was het deel van die tuin zonder enige bloemen. Vreemd, aangezien het ging om de feestelijkste tuin.

Ik had er al wat over zitten mopperen en kreeg al te horen dat ik jaloers was. Nou… já, eigenlijk wel! Niet dat ik had verwacht de feestelijkste tuin te hebben maar ik had wel verwacht dat er vrolijke, gezellige, fleurige tuinen genomineerd zouden worden. Dan had ik nog een kans gemaakt. Maar blijkbaar dacht de jury er anders over.

Tot… na de open dag. Een tuin op het andere complex had gewonnen en op de site werd het jury-rapport geplaatst. Ik was toch wel erg nieuwsgierig naar de motivatie van de jury. En wat schepte mijn verbazing? De omschrijving bij de betreffende tuin was: “… met fantastische rode roos.”

Hé… volgens mij is er een vergissing gemaakt met de nummers. Laat ik nu nét één tuin verder zitten en wél een rode roos in mijn tuin hebben, in tegenstelling tot de genomineerde tuin.

Na wat mailwisseling, iemand die even kwam kijken en het kwam bevestigen is het inmiddels rechtgezet. Achteraf, maar tóch: genomineerd! Wat betekent dat ik in de top 10 van meest feestelijke tuinen stond. Hoera!

Zie ook: www.vthouten.nl > opentuinendag 2015

Eén antwoord op “Achteraf genomineerd”

  1. Pingback: Flinke snoei - Spruitenieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.