Braam-oerwoud

DSCN1877Vandaag kon ik, na de vele ‘moezonregens’ van de afgelopen dagen en vanmorgen, weer lekker in mijn tuin bezig. Het is dat ik deze week wat minder tijd heb, anders was ik graag morgen weer gegaan. Er is namelijk veel te doen en met die natte klei is het heel gemakkelijk om al die vervelende distelplanten er heelhuids uit te trekken. (als je bij distels een stukje wortel achterlaat bij het verwijderen dan groeit de plant gewoon weer aan) Daarnaast was er een royale oogst van 9 soorten groente&fruit, een heleboel onkruid (dat groeit óók goed met al die nattigheid) en is er een compleet oerwoud ontstaan bij de braam-, framboos- en japanse wijnbesstruiken.

Aangezien de brDSCN1878aam zich graag elders wortelt en hierbij enkel zijn takken enige tijd op de grond hoeft neer te leggen leek het me verstandig om die als eerste aan te pakken. Ik zal nog wel aan het snoeien gaan maar de grote takken zijn inmiddels, soms met enig geweld maar uiteraard met liefde, weer in de nabijheid van de waslijnen en palen geleid. Ik had net nieuwe clipjes gekocht en die zijn meteen allemaal in gebruik genomen. De braamstruik heeft nogal zijn eigen wil namelijk. Als ik de tak naar de waslijn beneden wil leiden dan trekt de struik de waslijn gewoon mee naar boven. Maar met een combinatie van een tak die ik naar boven wil leiden en die de waslijn naar beneden trekt, mag de struik het met zichzelf uitvechten. In ieder geval kon ik erna zonder strijd naar huis 😉

Trouwens: ik kon vandaag ook de eerste bramen oogsten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.