Artisjok

artisjok in bloeiIemand anders op mijn volkstuinencomplex heeft artisjok in haar tuin. De plant ziet er majestueus uit, vooral als de knoppen nog dicht zijn. Artisjok kende ik tot enkele jaren geleden alleen van naam en dan als iets dat je kunt eten maar wat ik nog nooit gegeten had. Als je de plant ziet begrijp je dat het een redelijk kostbaar iets is om te eten. Een reusachtige plant met slechts een serie knoppen. Niet iets om er nog even bij te hebben in mijn volkstuin! En het eetbare van de knop eten is ook nog eens veel werk liet ik mij vertellen.

De eigenaar van deze artisjok heeft de plant voor de sier en laat de knoppen opengaan. De plant raakt overbelast door zijn eigen bloemen en verpietert enigszins. Maar niet alleen de knoppen, ook de bloemen zijn zeker de moeite waard om eens van dichtbij te bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.