Volgende generatie bloemkool

Terbloemkool en slawijl de bloemkool net zichtbaar begint te worden in de grote koolplant, staat er thuis alweer een kweekbakje met nieuwe plantjes. Alvast voor de volgende generatie! Het gaat hier om een andere soort, namelijk de winterbloemkool. Deze zaai je in de zomer, overwintert en oogst je in het voorjaar. Als het alles overleeft natuurlijk. Het voordeel is dat je minder last hebt van de rupsen en al veel eerder kunt oogsten.

En weer wat nieuwe slaplantjes kon ik ook wel gebruiken (links in de bak). Door ze thuis te zaaien kan ik ze beter in de gaten houden, juist met het warme weer houden ze wel van wat extra aandacht in de vorm van water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.