Oplossing van de puzzel

sla, witlof, andijvieIk zie het al voor me: iemand die “veilig” thuis op de bank zit te turen naar deze foto en probeert te raden wat het is. ‘Die ene is sla, dat is wel duidelijk, maar wat is dat plantje met die paar blaadjes midden onder?’ ‘Zeg, weet jij het?’ wordt er vervolgens aan een huisgenoot gevraagd. De suggestie om samen met andere lezers te raden wat het kan zijn, wordt wijselijk afgewimpeld. ‘Nee hoor,’ wordt er gemompeld. ‘Dan ziet iedereen dat ik er geen verstand van heb.’ Of heel gul: ‘Joh, de rest moet ook nog wat te raden hebben, dat ga ik niet al meteen verklappen.’

Elke middag wordt even gekeken of er al iemand is die het wél geraden heeft. Misschien lukt het zo om erachter te komen? ‘Zeg, wordt het niet eens tijd om de oplossing van die puzzel bekend te maken?’ Raden is leuk, als anderen het proberen dan. Maar de oplossing, daar wacht men nog op. Misschien wordt het tijd voor een anonieme poll? Gewoon klikken, dat is misschien wel zo veilig en maakt reageren laagdrempeliger. Of misschien is de puzzel te moeilijk? Als je werkelijk geen idee hebt, hoe bedenk je dan drie soorten groenten?

Het blijft  bij één publieke poging, die niet correct maar zeker wel heel dapper geprobeerd is! Bij deze: hulde! De sla was goed! En witlof… tsja, dat kom je als niet-tuinder zo nooit tegen natuurlijk.

Hier is dan de correcte oplossing van de puzzel van de afgelopen week:

  • Linksonder is botersla
  • middenonder is witlof
  • midden (grote krop) is andijvie

En ik ga op zoek naar een functie voor het maken van een poll. Lijkt me leuk!

Eén antwoord op “Oplossing van de puzzel”

  1. Hoera, de sla goed!! (hoezo, dan ziet iedereen dat ik er geen verstand van heb? Hallo iedereen! Ik heb hier geen verstand van. Daarom ben ik blij met deze site, die me nog wat groens bijbrengt 🙂

    En polls lijken me leuk. Ik ben voor 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.