Voorbereiding

Dit voorjaar besloot ik geen kunstmestkorrels te gebruiken in mijn tuin maar compost te halen. Beter voor de grond, de natuur en ook geen last van overbemesting. Leuk bedacht, waarschijnlijk op een moment dat ik lui op de bank zat. De uitvoering was wat minder geslaagd. Op het moment dat het eerste gezaaid moest worden had ik nog geen compost. Nou, vooruit, ik had nog wat kunstmestkorrels en die moesten toch nog op dus die werden alsnog uit de kast gehaald. Op mijn boodschappenlijstje kwam ‘compost halen’ te staan. En zowaar, binnen twee weken had ik compost. Eén zak wel te verstaan. Het werd me van de tekst op de zak niet helemaal duidelijk voor hoeveel vierkante meter een zak compost is maar waarschijnlijk had ik er nog wel eentje nodig. Of misschien wel drie?

Na het legen van de eerste zak compost op mijn tuin werd mij duidelijk dat ik dit project een beetje te licht had ingeschat. Twee zakken? Drie? Nou já, zo kon ik nog geen eens de helft van mijn tuin bemesten!

Gaandeweg het seizoen kwam er zo nu en dan weer een zak compost mee naar de tuin om netjes op het volgende vak te legen. Voordat de hele tuin aan de beurt was geweest was het tuinseizoen om. Hmm… wel veel gesjouw hoor, die ‘natuurlijke compost’!

Toch wil ik compost blijven gebruiken. En hoewel ik geen auto heb en dus alles op de fiets moet vervoeren (of iemand moet vragen met een auto natuurlijk) ga ik ook komend jaar weer met compost aan de slag. Met het verschil dat ik dit keer tijdig begin met compost halen. De eerste twee zakken zijn al in huis. Ik ga voor de acht plus nog de compost van mijn eigen composthoop. Wat is het toch heerlijk om gaandeweg wat ervaring op te doen en vroegtijdig met grote klussen te kunnen beginnen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.