En weer wat nieuws gedaan…

DSCN0737Zo moet het dan als je witlof wilt forceren. Om uit te proberen ben ik met slechts drie witlofwortels begonnen. Gelukkig maar, want inmiddels heb ik alweer dingen verkeerd gedaan. Maar wie weet deert deze wortels dat in het geheel niet en produceren ze in een paar weken een prachtige witlofstronk.

Ik wist namelijk dat je de wortels moet rooien en het blad tot zo’n 2 à 3 cm moet afknippen. Dat tussen het rooien en het afknippen nog een aantal dagen hoort te zitten is me ontgaan. Tenslotte moet je bij het oogsten van bieten en radijsjes ook meteen het blad eraf halen om het goed te houden. Bij witlof is het dus precies anders. Het blad moet eraan blijven zitten en afsterven. In deze fase kunnen er dan nog belangrijke voedingsstoffen naar de wortels trekken en die hebben ze natuurlijk hard nodig! Ach… het is niet voor niks dat ik dit nog niet eerder heb gedaan. Er komt nogal wat bij kijken. Maar de eerste drie witlofwortels zitten nu in een pot, gevuld met half brekerszand en half ’tweedehands’ potgrond. Goed nat en na het maken van de foto weer goed ondergestopt om het licht buiten te houden. En nu maar afwachten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.