Snijbloem

De nieuwe folder is weer binnen! Hoera, weer lekker sneupen en me verlekkeren op mooie bloemen of verrassende groenten waar ik het zaad van kan bestellen en volgend tuinseizoen van kan genieten. Vooral het neuzen in zo’n bestelfolder vind ik heerlijk. Uiteindelijk kan ik elk jaar wat minder nieuws aanschaffen aangezien de zakjes zaad meerdere jaren meegaan en mijn tuin, hoe groot dan ook, altijd een keer weer vol komt te staan. Het liefst heb ik allerlei soorten bloemen in mijn tuin maar ook daarin moet ik mijzelf beperken. Toch blijft het leuk, een beetje wegdromen van een tuin vol bloemen waar je met je handen gevuld met bossen bloemen vandaan komt. Of van de meest bijzondere groentesoorten of allerlei verschillende soorten sla die er zo frisgroen uitzien dat je ze meteen wilt consumeren. Een nieuwe folder geeft dus elk jaar weer plezier met name in de voorpret.

Tmiddaggouderwijl ik dit keer weer de folder zat door te bladeren ontdekte ik iets nieuws over mijn huidige bloemen. Zo stond er bij Middaggoud ‘uitstekende snijbloem’. O… dat is wel interessant! Het afgelopen jaar heeft deze Middaggoud schitterend gebloeid met grote gele en oranje bloemen, op mijn balkon. Je zou denken dat ik er dan goed van kan genieten, zo vlakbij huis. Maar nee, de kopjes draaiden elke keer mooi naar de zon en door hun lengte hingen ze ook nogal eens over de balkonrand. De buren zullen er vast van genoten hebben. Dat ik ze dus ook prima in een vaas kan houden is dan wel een leuke wetenswaardigheid. En… zowaar zat er nog een mooie bloem in de Middaggoud. De knop ging maar weinig open doordat het zonnetje in dat hoekje niet zoveel komt in de herfstmaanden. Ik heb dus meteen maar een mesje gepakt om van déze bloem wél te kunnen genieten. En zo straalt er tijdens het koken mij een mooie, fleurige bloem toe die me nog weer wat doet wegdromen over de afgelopen zomer.

2 antwoorden naar “Snijbloem”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.