Eindeloze bloeier

roos Ingrid BouwmanIk sta er elke keer weer versteld van, hoelang mijn rozenstruik blijft bloeien. Leggen de meeste bloemen het loodje bij beginnende kou, of anders na een enkel graadje vorst, de rozenstruik blijft bloeien. De linkerfoto is 13 november gemaakt, de rechterfoto afgelopen maandag.

Ik weet nog dat de rozenstruik eerst in een flinke bloempot op mijn balkon heeft gestaan, het tijdperk vóór mijn volkstuin. Na een moeizame start had ik toch een aantal bloemen aan de struik. Wat was ik er blij mee! Zittend op mijn balkon kon ik er natuurlijk ook veel meer van genieten dan de keren dat ik nu in mijn volkstuin ben. Toch is het maar goed dat de struik nu in de volle grond staat. De struik blijft maar groeien en bloeien. En zo nu en dan snijd ik een paar mooie rozen af om er thuis van te kunnen genieten. Want dat is het toch het leukst. roos Ingrid Bouwman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.