Flitsbezoek

Vandaag ben ik heel kort even naar mijn tuin geweest. Het was al minstens twee weken geleden dat ik weer een serie witlofwortels had gerooid en die lagen nog op de tuin. Het advies om ze drie dagen op de aarde te laten liggen drogen en het blad te laten afsterven had ik wel erg royaal genomen. Overigens had ik tussendoor al gezien dat het blad nog niet erg verdord was, vandaar dat ze er nog lagen. Ik merkte dat er nogal wat dikke klei tussen de wortels was blijven zitten en ja, dan krijgen ze ook niet het idee dat ze gerooid zijn waarschijnlijk 😉

witlofwortels witlof rooienInmiddels liggen deze wortels thuis, het blad netjes enkele centimeters boven de wortel afgesneden. Ik heb meteen maar weer een serie wortels gerooid (wat meer witlofoogst kan geen kwaad) en toen kwam ik een paar hele mooie tegen. Zo dacht ik dat het normaal was dat de wortels alle kanten op groeien maar ik haalde vandaag een paar uit de grond die bestaan uit één grote wortel. Het zit er netjes uit en het zou me niet verbazen als daar hele mooie witlof uitkomt. Maar dat zal ik nog een aantal weken moeten afwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.