Heimwee

Ik heb heimwee. Heimwee naar het voorjaar, heimwee naar de zomer en vooral: heimwee naar de tuin. Ik verveel me allerminst, er zijn zoveel dingen waar ik in de zomer niet aan toe kom en in de winter heerlijk van kan genieten, maar och… wat zou ik toch graag een middag lekker tuinieren! Afgelopen maandag begon het ontzettend te kriebelen maar had ik er helaas geen tijd voor. Het was zulk heerlijk weer dat ik de tuin al in haar volle lentekleuren voor me zag. Maar het is echt nog winter. De kleigrond is nat en zompig en de tuin kaal. Ergens staat nog wat boerenkool en her en der nog wat prei.

Ondertussen bereid ik thuis al wat dingen voor voor het komende tuinseizoen. Het teeltplan ligt weer klaar, de helft van de benodigde compost ligt klaar op zolder. Mijn bestelde zaden zijn inmiddels binnen, ik hoef ze alleen nog maar op te halen. Het heeft geen haast, al is het natuurlijk leuk om de zakjes in handen te hebben en te dromen over een ruime oogst. Nog een paar weken wachten en dan kan ik het eerste weer gaan zaaien. Binnen, op de vensterbank.

2 antwoorden naar “Heimwee”

  1. Hoi, dat gevoel heb ik nou ook! Het is zo nat op m’n volkstuintuintje. Ben 1x geweest sinds kerst. Maar het is ook leuk om plannen te maken voor het lapje grond. Ik lees je blog in Southampton en vind het altijd erg leuk en leerzaam omdat ik nog maar een jaartje een ‘allotment’ heb. Groetjes, Akke.

  2. Ja! Ik ook! Laat de lente maar komen!
    (En in de zomer vraag je je weer af wanneer je nou eens tijd hebt voor die puzzel en dat handwerkprojectje…)
    Gewoon vast zelf de lente in huis halen. De bolletjes zijn op dit moment overal te koop. Had jij vorig jaar niet van die leuke glazen bakken met bolletjes? Ik heb nog wel wat mos voor je… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.