Boven de grond

tulpen irissenEr piept in de tuin alweer van alles boven de grond. De eerste rode puntjes van de rabarber heb ik alweer gezien en op de foto’s zien jullie een rij tulpen (linker) en een groep irissen (rechter foto) Daarnaast is de rode bessenstruik alweer aan het uitlopen en bloeien de eerste krokussen al. Mooie paarse bloemetjes in een verder nog bloemloze tuin. Ja, zélfs de rozenstruik bloeit momenteel niet en dat is voor het eerst sinds twee jaar geloof ik. (Dat ligt overigens meer aan de zachte winters dan aan de rozenstruik. Ook al is het wel een heel optimistische bloeier.) Bijzonder om te zien hoe de voorjaarsbloemen opkomen terwijl het, bijna lente, buiten nog flink sneeuwt. Na drie jaar moestuinieren blijft de natuur me nog steeds (of nog méér) fascineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.