De Makkelijke Moestuin Mix

Ik had de grove vermiculiet en compost al een hele tijd in huis maar het bleef er steeds bij om de turfmolm erbij te halen en zelf de mix te maken die inmiddels zo bekend is: de Makkelijke Moestuin Mix met 1/3 compost, 1/3 turf en 1/3 vermiculiet. Sinds maart verkopen alle winkels van de Intratuin deze mix en dat maakt het veel gemakkelijker om er aan te komen. Afgelopen maandag kwam ik langs de Intratuin en besloot ik om even te kijken of de mix voorradig was en anders om turfmolm aan te schaffen. Uiteindelijk werd het allebei. Voor de prijs die ik voor de vermiculiet heb betaald is de kant-en-klare mix zelfs veel goedkoper. Het zou kunnen dat mij een verkeerde prijs is berekend, hoe dan ook: inmiddels heb ik zowel de kant-en-klare mix in huis als de losse onderdelen.

De P_20160426_204705eerste plantjes staan al met hun wortels in voedzame aarde en ik ben benieuwd of ik verschil kan merken. Vorig jaar had ik namelijk kapucijners in een pot op mijn balkon en het verbaasde mij dat dit nog best wat opleverde. Dit jaar wil ik dit weer proberen en dan met deze populaire mix om te kijken of het een hogere opbrengst geeft. Het zal een onderzoek op gevoel zijn want ik heb vorig jaar helemaal niet bijgehouden hoeveel kapucijners is heb geoogst, maar goed… voor wetenschappelijk onderzoek verwijs ik jullie naar de universiteit in Wageningen. Voor de grote opbrengst wijk ik overigens liever uit naar mijn volkstuin, maar het zien opgroeien van groenten gaat veel beter als het dichtbij is, het balkon is dan ideaal. En wat is er nou leuker dan voor het eten koken nog even op je balkon wat ingrediĆ«nten te plukken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.