Het glazen huis

DSCN2246Koningsdag: je zou zeggen dat je dan lekker over de vrijmarkt gaat struinen, tompouce gaat eten en in het oranje gaat feestvieren. Het kan allemaal. Wat ook nog kan is de vrije dag gebruiken om glas in je nieuwe kas te zetten. Dat was mijn bezigheid, overigens naast het tompouce eten en koopjes struinen. Samen met de “harde werker” heb ik het (bijna vergane) zeil eraf gehaald en de kapotte glasplaten die nog in de kas zaten verwijderd.

Het oude glas is behoorlijk vies en ondoorzichtig terwijl het nieuwe glas bijna alleen door de rode plakkertjes te zien is. Regelmatig dacht ik dat we een glasplaat vergeten waren om vervolgens tot de ontdekking te komen dat het glas gewoon goed schoon was. Na zo’n 2,5 uur (helaas, dat viel langer uit dan gepland) zat bijna al het glas erin. Het werd tijdens het werken zienderogen warmer binnen.

Twee glasplaten pasten niet. Het raam had ik te krap gemeten waardoor het wel het gat afdekte maar niet meer vastgeklemd kon worden. En een schuine zijde bleek totaal niet te passen, ik heb ergens een fout gemaakt. Aan het eind bleken we nog een glasplaat over te hebben! Ja zeg… dat kan ook nog. Beter zo dan andersom. Thuisgekomen ontdekte ik dat er in de zijkant nog een plaat vervangen had moeten worden. Blijkbaar was het glas niet zo duidelijk kapot en is het ons niet opgevallen. DSCN2247Dat komt nog wel eens een keer.

Voor de twee verkeerde glasplaten kan ik de buurman vast wel even vragen om wat glas te snijden. Voorlopig hebben we het raam afgedekt met een stuk zeil. De kas kan nu gewassen worden en in gebruik genomen worden, hoera!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.