Vooruit kijken

duizendschoon Momenteel kan ik volop genieten van mijn zaai- en verzorgwerk van vorig jaar. De duizendschoon staat namelijk in bloei! Het is een tweejarige plant die pas het tweede jaar bloeit. Enig geduld en vooruit kijken is dan wel gewenst. Maar het is het wachten zeker waard want de plant bloeit met prachtige, knalroze bloemen (dan zijn ze op de foto maar flets) en er zitten er nog heel wat in de knop.

Het lastige bij een tweejarige is dat ik me dan in het tweede jaar afvraag of ik zelf moet gaan zaaien om volgend jaar weer mooie bloemen te hebben of dat de plant zichzelf gaat uitzaaienkomkommerkruid. En met de zachte winters van de laatste jaren is de kans ook nog eens aanwezig dat de plant overwintert en ik helemaal niet meer hoef te zaaien. Ach, als de vensterbank eenmaal leeg is omdat de vele plantjes die er staan inmiddels in de tuin geplant zijn, dan begint het vast wel weer te kriebelen en zaai ik voor de zekerheid maar wat. In de tuin verwacht ik dat de plant zich wel makkelijk zal uitzaaien, op het balkon zal de plant haar zaadjes goed moeten mikken wil het kans van voortplanten hebben.

Naast de gebroken hartjeduizendschoon, ook wel bekend onder de naam dianthus, staat er nog meer in bloei op het balkon. Paars-witte viooltjes, het blauwe komkommerkruid en het gebroken hartje. viooltjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.