Druivenstruik

druivenstruikHet is het eerste voorjaar met twee druivenstruiken in mijn tuin. Nieuwsgierig volg ik het proces van kleine knoppen die zich ontvouwen tot grote bladeren. Inmiddels zit deze struik al vol in het blad.

Ik weet van een Irakese vrouw dat ze druivenbladeren gebruikt voor een bepaalde maaltijd. Even googlen levert me al snel weer de naam hiervan op: dolma. Dolma is een gerechtje van druivenblad gevuld met een rijstmengsel. Of ik het zelf ga maken betwijfel ik, maar ik ken wel iemand die er wel raad mee weet en wie weet wil ze het me dan eens laten proeven 😉 Voor degene die wel graag eens zelf dolma wil maken of even wil weten wat het precies is, hieronder twee sites met een recept.

Eén antwoord op “Druivenstruik”

  1. Pingback: Buitenlandse invloeden - Spruitenieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.