De bloeiende groente

DSCN2402Bloeiende groente… dat zie je niet zo vaak. Herkennen welke groente het is, is dan ook niet zo gemakkelijk. De vorm van de groente is er vaak allang niet meer in te zien. Wat dat betreft vind ik de uitkomst van de poll helemaal zo gek nog niet en ik vind het vooral erg leuk dat er zoveel mensen een gokje hebben durven wagen.

En dan nu het antwoord: de bloeiende groente hier op de foto is spinazie. En ik moet toegeven, ergens tussen groeit ook nog wat radijs maar die is op deze foto niet te zien.

De bloemetjes van de spinazie zijn klein en zachtgeel. Het stuifmeel vliegt alle kanten op zodra je tegen de plantjes tikt. Goed voor de bestuiving denk ik dan 🙂 En dat is hard nodig want ik heb de spinazie vooral laten bloeien omdat ik zo zaad kan winnen voor volgend jaar. Bij spinazie is dat heel gemakkelijk. De ’torentjes’ van deze plant bevatten inmiddels (enkele weken na het maken van deze foto) al heel wat zaad. Hoewel de kleur net zo groen is als de plant is het goed te voelen als je er met je vingers langs gaat. Helemaal bij dit soort want het gaat hier om een scherpzadig ras. Zodra je eens gevoeld hebt snap je meteen waarom het zo heet, ik vergeet de naam in ieder geval nooit weer 😀

This poll is no longer accepting votes

Wat staat er in bloei op de foto?
×

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.