Aan de lopende band

DSCN1020 De royale oogst van rode besjes dit jaar is geweldig! In de tuin snoep ik al rijkelijk tijdens het plukken, thuis staat standaard een schaaltje rode besjes op het aanrecht om te snoepen en tussen al dat snoepen door geniet ik ook nog van een vruchtentaart met rode besjes of ik roer de besjes door mijn yoghurt. Heerlijk! Ondanks het vele snoepen is er nog meer dan genoeg over voor de jam. Een welkom ingrediënt nu ik flink allergisch blijk te zijn voor aardbeien. Die zal ik voortaan moeten weglaten uit de jam en dat was vorig jaar de grootste aanvoer voor de jam. Maar voor de besjes klaar zijn voor de jam… daar moet nog wel even wat voor gebeuren! Het voordeel is dat dDSCN1019e rode vruchtjes veel langer goed blijven in de koelkast dan aardbeien of frambozen en dat maakt dat ik de ‘was-en-pluk’-klus kan bewaren voor een rustige thuisdag. Het leek net lopende band werk: Stap één: besjes wassen. Stap twee: besjes grofweg sorteren op kwaliteit. Stap drie: de besjes van hun steeltje ritsen. Stap vier: het vocht laten weglekken. Stap vijf is de vriezer.

Na gedane arbeid ging ik naar de tuin. Er was weer een nieuwe lading om te plukken. 🙂 DSCN1018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.