Topsy Turner

MTipsy turneromenteel heb ik een Topsy Turner op mijn balkon hangen. Er moest een behoorlijk dikke plug en haak in de muur om het ding te dragen en het heeft dan ook lang geduurd voordat het geval eindelijk eens hing. Maar nu hangt het er en kan de tomatenplant die erin zit (verder) groeien.

Een Topsy Turner is een soort zak waarin de tomatenplant op de kop groeit. Onderin de zak zit een gat en daaruit komt de plant. Omdat de plant zich altijd naar het licht keert, groeit de plant zich vanzelf weer naar boven. Het voordeel van deze zak is dat je geen ruimte kwijt bent op de grond en dat door de zwaartekracht het water en de voedingsstoffen gemakkelijker naar de wortels van de plant gaan. Al vraag ik me dan wel af of de wortels naar boven willen groeien. Misschien interessant om te onderzoeken als het seizoen ten einde is en de plant uit de zak gehaald kan worden.

Het gevolg van mijn late start met deze zak is dat de tomatenplant al redelijk groot was tegen de tijd dat het in de zak kwam. Nu de plant richting het licht begint te groeien maakt het een omslachtige kronkel. Het ziet er grappig uit. Het dieven van de plant kost daardoor enig logisch denkwerk. 😉 P_20160707_144847

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.