Toenemende oogst

DSCN2487De fruitoogst is van de aardbeien en rode bessen overgegaan op frambozen en binnenkort kan ik de eerste japanse wijnbes verwachten. Ondertussen komen de groenten ook op gang. Vorige week oogstte ik de eerste courgette en inmiddels ben ik alweer vijf courgettes verder. Een weekendje overslaan en er ligt meteen een hele dikkerd. Dat wordt courgettesoep maken.

In de kas kan ik ook hoe langer hoe meer vruchten plukken. Niet meer enkel cherrytomaatjes maar ook een heleboel dikke rode tomaten en om de dag een aantal komkommers. Héérlijk vind ik ze. De tomaten zijn zeer smaakvol (wie enkel de tomaten uit de supermarkt kent heeft geen idee waar ik het nu over heb, maar een moestuinder zal het zeker beamen) en de komkommers eet ik dagelijks als tussendoortje. courgetteAls mijn eigen tomaten&komkommers nog niet oogstbaar zijn wil ik nog wel eens wat uit de supermarkt halen maar zodra ik eigen oogst heb geproefd, peins ik daar niet meer over. Ik heb de gezonde, verse en smaakvolle tussendoortjes de laatste tijd gemist en ben blij dat ik er weer volop van kan genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.