Uitgezaaid

vingerhoedskruidSommige planten raak je nooit meer kwijt als je ze eenmaal in de tuin hebt staan. Soms is dat vervelend maar het kan ook heel leuk zijn. Zo heb ik jaarlijks wel ergens een vingerhoedskruid staan bloeien. Ik geloof dat ik eens wat van een vriendin heb gekregen en sindsdien hoef ik er niets meer aan te doen. Hooguit verplaats ik wat plantjes, want als de vingerhoedskruid zijn zaad laat vallen krijg je zoiets als op deze foto. Als alle zaailingen groot zouden worden… nee, dat past dus niet. Gelukkig maar want drieduizend planten vingerhoedskruid is wel wat veel voor een volkstuin. Tenslotte moet er ook nog wat ruimte overblijven voor groente en fruit. Er zullen vast wel slakken langskomen om de zwakke plantjes op te eten, andere plantjes begeven het door weersomstandigheden en volgend jaar staan er waarschijnlijk nog slechts een paar. Maar goed dat de plant zoveel zaad strooit, zo ben ik in ieder geval verzekerd van vingerhoedskruid voor komend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.