Langdurige bloei

gerberaIk ben dol op de Gerbera. Als ik een bosje bloemen mag kiezen dan zit er steevast een Gerbera bij, als het bosje al niet uit alleen Gerbera’s bestaat. Ik houd van de felle kleuren. Zo langzamerhand zijn er ook andere bloemen die ik graag in een bosje bloemen terug zie nu ik weet welke lang in een vaas staan. Maar de Gerbera blijft één van mijn favorieten. Het nadeel echter is dat ze hoe dan ook weer eens uitgebloeid zijn en de eens mooie bloem bij het afval gaat. Afgelopen met de pret.

Laat er nu een plant bestaan die deze mooie bloemen voortbrengt. En laat deze plant nog wel eens onder mijn aandacht komen tijdens het boodschappen doen. Zo komt het elk jaar wel weer voor dat ik met een (uiteraard bloeiende) plant thuiskom en geniet van de mooie bloemen. Echter, zoals bij meer planten het geval is, is de plant na het bloeien moeilijk weer in bloei te krijgen. Bij de kweker werden ze verwend en kregen ze alles wat hun hartje begeerde om te gaan bloeien. Echter in de huiskamer moeten ze het met water en liefde doen en dat blijkt niet altijd genoeg. Regelmatig krijgt de plant luis en gaat deze daaraan ten onder. In de zomer gun ik ze nog een tweede kans door ze buiten te zetten.

Dit jaar heb ik geluk. De roze Gerbera die ik in het voorjaar aanschafte doet het buiten fantastisch en is inmiddels volop aan het bloeien. De eerste bloem is alweer uitgebloeid maar daarna kwam een tweede. En inmiddels zijn knop drie en vier ook bijna open. Tussen de bladeren zie ik nog meer knoppen verschijnen. Hoera! Ik geniet erg van deze felle kleuren en royale bloei. En dat zónder bosje bloemen 🙂

Eén antwoord op “Langdurige bloei”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.