De herfst is in zicht

Pompoenen associeer ik met de herfst. Doorgaans zijn ze dan rijp en volop in de supermarkten aanwezig. Vorige week oogstte ik echter al de eerste twee pompoenen, hartje zomer! Ik twijfelde enigszins of ik ze al moest oogsten, normaal wacht ik tot de steel compleet verkurkt is en het spande er wat om. Het weekend werd echter veel regen voorspeld en het leek me gunstiger om ze ervóór uit de tuin te hebben. Al kunnen ze best een regenbui hebben. En zo heb ik in de zomer al twee pompoenen liggen. Heel leuk en aardig natuurlijk. Sinds ik de pompoen heb ontdekt eet ik deze met veel plezier. Stamppot, soep, taart, je kunt er van alles mee. Maar eerlijk gezegd, het smaakt toch het lekkerste in de herfst. Ze blijven dus mooi nog even liggen! P_20160827_155621

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.